Oikean verkkosivun valinta

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota verkkosivun valinnassa ja millä asioilla on oikeasti merkitystä. Verkkosivun valitseminen loputtomasta valikoimasta voi tuntua haastavalta. Loppujen lopuksi verkkosivun valinta on helppoa, kun osaat katsoa oikeita asioita.

Olemme koonneet tähän artikkeliin muutamia asioita, joihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota, kun valitset verkkokappaa tai kotisivut yritykselle. Jos edelleen tuntuu haastavalta löytää oikea verkkosivu valikoimastamme, asiakaspalvelumme auttaa sinua sopivan sivuston valinnassa.

Älä keskity pelkkään toimialaan tai sivuston kuviin, väreihin ja teksteihin!

Usein asiakkaat keskittyvät sivustolla oleviin kuviin ja väreihin ja silloin valinnasta tulee jo paljon vaikeampi. Tämä on turhaa, koska verkkosivujen hallintapaneelista kaikkien värien ja kuvien vaihto on tehty todella helpoksi. Jos sivusto muuten miellyttää sinua rakenteeltaan ja tyyliltään, olet jo oikeilla jäljillä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Mieti mitä uusilla verkkosivuillasi pitää olla, mitä elementtejä, sivuja ja muita asioita haluat näyttää sivustollasi ja mitkä ovat ehdottoman tärkeitä. Luonnostele vaikka otsikkotasolla asia ruutupaperille, niin sinun on huomattavasti helpompi tehdä oikea valinta.

Mitä sivuja verkkosivuillasi pitää olla?

Pääsääntöisesti sivustoissamme on jo tärkeimmät sivut oletuksena, mutta joskus asiakkaat haluavat enemmän. Keskity sivujen sisältöön enemmän kuin sivujen otsikointiin, koska kaikki otsikot voi muuttaa helposti sivuston hallintapaneelista.

Esimerkkikuvassa otsikointina on: Etusivu, Tietoa yrityksestä, Palvelut, Sivu, Ajankohtaista, Yhteystiedot ja linkki ajanvaraukseen. Tämän lisäksi valikossa on useita alasivuja, kuten: henkilöstö, hinnasto, portfolio, jne.

Todennäköisesti et tarvitse ainakaan heti kaikkia sivuja, joita sivustossa on. Voit poistaa käytöstä kaikki ne sivut, joille ei ole käyttöä ja tarvittaessa ottaa ne myöhemmin käyttöösi vaikka yksi kerrallaan.

Mitä osioita ja elementtejä haluat eri sivuilla olevan?

Haluatko esimerkiksi etusivulla olevan lueteltu jo tärkeimmät palvelusi, lyhyt esittely yrityksestä ja vaikka ote referensseistä? Valitse sivu, jossa nämä ovat jo valmiiksi asetettuna sivulla ja vaihdat vain tekstit, kuvat ja värit. Alla esimerkki referensseistä esimerkkisivustolla.

Jos sivun rakenne ja visuaalinen ilme muuten miellyttää ja mutta sieltä puuttuu haluamasi yksittäinen osio, saat lisättyä osion helposti itse ilman koodaustaitoja. Osion lisääminen onnistuu raahaa ja pudota toiminnolla ja sinun pitää vain asettaa värit ja haluamaasi sisältö osioon. Voit myös vaihtaa osioiden paikkaa sivulla ja sijoittaa ne juuri siihen kohtaan mihin haluat.

Rakenne

Tätä aihetta sivuttiin jo edellisessä kappaleessa, mutta pureudutaan vielä hieman tarkemmin osioihin, joihin tulisi kiinnittää huomiota verkkosivujen rakenteessa. Sivusto koostuu seuraavista osioista:

HEADER

Header on sivuston yläosio, jossa on usein yhteystietoja, logo, navigaatio ja mahdollinen kehote toimintaan (esim. ajanvaraus)

Logo

Kiinnitä huomiota logon sijaintiin (reunassa, keskellä) ja siihen miten oma logosi sopii sivulle suhteessa navigaatioon: tuleeko logo taustakuvan päälle vai onko logon taustalla väri (esimerkissä valkoinen tausta).

Navigaatio

Erilaisia navigaatioita on yhtä paljon kuin on sivustojakin. Navigaatiomalleja on käytännössä kolmenlaisia: Tekstinavigaatio tavallisella pudotusvalikolla, Megamenu ja erillisestä valikko-kuvakkeesta avautuva navigaatio.

Tekstinavigaatio on ylivoimaisesti suosituin ja helppo ymmärtää. Megamenu (kuvassa) sopii hyvin esimerkiksi verkkokaupoille ja suurille sivustoille, joilla on useampia palvelu- tai tuotekategorioita. Kuvakkeesta aukeava valikko on moderni ja sen käyttä on yleistynyt viime vuosina.

Navigaatiossa voi olla mukana korostettu toimintakehoite (esim. Varaa aika), jonka voit vaihtaa haluamaksesi tai poistaa kokonaan. Mieti mikä navigaatiomalli sopii sinun kotisivuillesi ja muista, että voit aina muokata sen sisällön ja tyylin toiveidesi mukaan.

CONTENT – SIVUN SISÄLTÖ

Sisältö koostuu kaikesta, joka on sijoitettu sivuston ylä- ja alaosion väliin. Siinä voi olla esimerkiksi lyhyt yrityskuvaus, palvelut, referenssit, uusimmat blogijulkaisut, jne. – vain toiveesi on rajana. Sisältöön ei kannata ehkä liikaa kiinnittää huomiota, koska voit lisätä, muokata, siirtää ja poistaa osioita helposti sivuston hallintapaneelista ja teet sivustosta oman näköisesi.

Kannattaa selata kaikki sivuston mallisivut läpi ja miettiä mitä osioita haluat käyttää milläkin sivulla, koska voit kopioida osion toiselta sivulta ja liittää sen toiselle parilla hiiren klikkauksella. Jos esimerkiksi tarvitset hinnaston ja haluat laittaa sen etusivullesi, se onnistuu hetkessä.

Kotisivueditorilla valittavanasi on satoja sisältöelementtejä, joita ei kaikkia saada millään mahtumaan yhdelle demo-sivustolle. Voit tehdä sivuista juuri oman näköisesi helposti ja lisätä sivustolle ne asiat mitä tarvitset. Katsot vain, että tärkeimmät asiat ovat kunnossa ja loput saat helposti muokattua itse.

FOOTER

Sivuston alaosio, eli footer seuraa jokaisella sivulla. Tämä osio ei ole niin merkityksellinen kuin muut osiot, jonka takia se on myös sivulla viimeisenä. Valitset vain sivuston, jonka alaosio miellyttää sinua ja sieltä löytyy haluamasi asiat.

Alasoiossa on hyvä olla toistoa jo sivuilla olevista asioista, kuten: lyhyt kuvaus yrityksestä, suppea navigaatio tai palvelut, yhteystiedot ja muut halumasi asiat.

YHTEENVETO

Mieti mitä sivustollasi pitää olla ja kiinnitä huomiota logon sijaintiin ja navigaation tyyliin. Sivustolla olevia osioita voit helposti kopioida sivulta toiselle ja voit lisätä tai poistaa osioita mielesi mukaan, kotisivueditorissa on valmiina satoja elementtejä, joista vain valitset haluamasi ja lisäät ne sivustollesi.

Jos sivustolla on tarpeettomia sivuja, voit helposti poistaa ne käytöstä ja ottaa käyttöön myöhemmin halutessasi. Uusien sivujen luominen on helppoa: Lisää uusi sivu -> lisää tai kopioi halumasi sisältö toiselta sivulta -> vaihda teksti ja kuvat -> tallenna. Näin kotisivujen tekijätkin sivustosi tekevät.

Eikä vieläkään löydy sopivaa? Ota yhteyttä asikaspalveluumme ja asiantuntijamme auttavat sopivan sivuston löytämisessä. Olemme tehneet tuhansia kotisivuja yrityksille ja varmasti löydämme myös sinulle parhaan vaihtoehdon. Tarvittaessa saat meiltä kaiken valmiina toiveidesi mukaan ja sinun ei itse tarvitse laittaa tikkua ristiin.